עושים עסקים

אז החלטתם שנמאס לכם לעבוד בשביל מישהו אחר? או שאולי הגעתם לגיל כזה שכבר קשה לכם למצוא מקום עבודה טוב שבאמת עושה לכם חשק לעבוד? או שאולי אתם מאלו שרוצים לבלות קצת יותר זמן עם הילדים? ישנן סיבות רבות ומגוונות מדוע אנשים בוחרים להפוך לעצמאים ולהקים לעצמם עסק, מה שבטוח בישראל שיעור העוסקים העצמאיים גדל משנה לשנה ובקרב נשים במיוחד ישנו זינוק של 9% בכמות העוסקות העצמאיות. נתונים אלו מצביעים בעיקר על כך ששוק העבודה בישראל אינו תמיד מאפשר לשכירים לחיות ברווחה כלכלית וברווחה אישית בד בבד. רבים מדי הם מקומות העבודה שדורשים מהעובד שעות עבודה ארוכות (תשע לפחות) ומציעים בתמורה תנאים סוציאליים ושכר בסיסי מאוד. הבחירה של נשים רבות לפרוש משוק העבודה ולהתחיל עסק עצמאי משלהן היא לפיכך נדרשת ומובנת מאוד, בעיקר לאור העובדה שנשים רבות נדרשות לנהל משק בית ולדאוג לילדים בשילוב עם עבודה.

ניהול עסק- איך עושים את זה?

צעד ראשון הוא לא לפחד. אל תפחדו ללכת עם הלב שלכם ועם מה שעושה לכם טוב. תמיד אפשר להתחיל בקטן, לנסות ולראות איך הדברים מתגלגלים ומשם לגדול ולפרוח. ישנם גם כאלו שבוחרים להישאר תחת השמיכה החמימה של השכיר ולעבוד חצי משרה ובד בבד לנהל עסק עצמאי קטן. אם להישאר שכיר בחצי משרה, זה מה שיסייע לכם לממש את עצמכם בעסק אז לכו על זה! זו אופציה לא רעה. בכל מקרה שתבחרו, ישנם שני מושגים עיקריים שכדאי להכיר:

עוסק פטור– זהו עוסק שפטור מלדרוש מס ערך מוסף בעסקאותיו ולכן אינו נדרש גם לשלם מע"מ על מחזור הכנסותיו. עוסק פטור מתאים לעסקים קטנים שמחזור העסקאות שלהם אינו עולה על 99,000 ₪ נכון ל 2018.

עוסק מורשה–  זהו עסק שמחזור העסקאות שלו עולה על 99,000 ₪ בשנה. עוסק זה ראשי יהיה לקזז מע"מ תשומות בהתנהלותו מול ספקים ויהיה ראשי להוסיף 17% מע"מ מלקוחותיו. לעוסק מורשה ישנן יתרונות וחסרונות. אחד החסרונות הגדולים הוא ההתנהלות הנוספת הנדרשת מול רשויות המס. היתרון העיקרי לעומת זאת, הוא עוסק מורשה נחשב לעסק גדול יותר מעוסק פטור ויכול להציע שירותים לעסקאות בשווי רב יותר.

העסק שלכם בהחלט יכול להתחיל כעסק פטור, להצליח ולגדול ולהפוך לעסק מורשה. כיום ישנו מגוון רחב של כלים לשיווק העסק לשם הגדלתו. שיווק באינטרנט, שיווק באמצעות אינדקס עסקים (אפיקי שיווק זולים יותר) ושיווק מסורתי באמצעות עיתונים ותקשורת. מה שלא תבחרו העיקר שהעזתם ושסדקתם אפילו טיפה את תקרת הזכוכית של שוק העבודה השכיר.